WORKSHOP

8

Het ontspannen en intuïtief werken vanuit de vorm van de steen is de basis van de workshop.

Speksteen wordt bewerkt door te werken met een rasp en schuurpapier. Het is voornamelijk zittend werk en kost weinig inspanning. We werken vooral met Chinese speksteen(meestal wit, roze of groen), en Braziliaanse speksteen(aarde tinten, bruin en groen) omdat deze twee soorten de zachtste zijn, en je daar binnen een workshop dag de mooiste resultaten mee kan behalen.

Alle workshops worden gegeven in het Creatief Centrum Heusden, hier hebben we een grote ruimte tot onze beschikking vlak bij een van de molens van het pittoreske stadje Heusden. De vesting loopt vlak langs het Creatief Centrum en met mooi weer is het dan ook heerlijk om even een wandeling te maken, of even in het gras te picknicken als u dat wilt.

De workshop duurt van 11:00 uur ‘s morgens tot ca. vier uur ‘s middags.
De prijs van de workshop is 50€. Dit is inclusief de steen en het materiaal dat u deze dag nodig heeft en een uitgebreide lunch.
Het is mogelijk aan het eind van de dag uw kunstwerk van een sokkel van Belgisch hardsteen te voorzien, zodat u met een compleet werkstuk naar huis gaat.

Met speksteen werken is een vrije manier van jezelf ontdekken in het vormgeven. Lekker ontspannend, creatief, gezellig en met een af kunstwerk weer naar huis.